Tipy

Žluté dort-želé

Ovocné moučníky jako z cukrárny zvládnete připravit sami doma. Oblíbeným a osvědčeným pomocníkem je Dort-želé od Dr.Oetker,které dodá ovoci lesk a podtrhne jeho barvu.

 

Ovocné moučníky jako z cukrárny zvládnete připravit sami doma. Oblíbeným a osvědčeným pomocníkem je Dort-želé od Dr.Oetker,které dodá ovoci lesk a podtrhne jeho barvu.

Nově můžete použít dort-želé žluté, které je ideální pro podtržení barvy a lesku žlutého ovoce jako je meruňka, banán, broskev, nektarinka nebo ananas. Zajímavý kontrast vytvoří na dortu s červenými jahodami a malinami nebo zeleným kiwi.

Dort-želé je výrobek rostlinného původu, je vyrobené z výtažku z mořských řas (karagenan). Použít ho můžete na čerstvé i kompotované ovoce.

Jak na to?

Příprava Dort-želé je velmi jednoduchá a rychlá, stačí jen smíchat obsah sáčku se
2-3 lžícemi cukru, přidat 250 ml vody nebo ovocné šťávy, důkladně promíchat a
1 minutu povařit. Nechat za občasného míchání zchladnout a ještě vlažným želé zalít ovoce na dortu. Želé tuhne téměř okamžitě.

Připravila: Katka
Foto: Dr. Oetker
4. 5. 2016


Diskuze: příspěvků