Bydlení

5 základních pravidel bezpečného chování v kuchyni

Sbírání kytiček

Kuchyně je místem s největším počtem nástrah v bytě. Pohyb zde má řadu nepsaných pravidel, my jsme pro vás dnes se společností Sýkora kuchyně dali dohromady „patero“, jehož dodržováním ochráníte před nejčastěji vyskytujícími se „pohromami“ sebe i své okolí.

  1. Zbavte se, nebo si nechejte opravit veškeré (byť jen minimálně) poškozené spotřebiče. Poškozené kabely od mikrovlnky, nedovírající dvířka od ledničky, kapající kohoutek, to vše Vám či Vašem u okolí může způsobit škody na majetku či zdraví.
  2. Hořlavé věci jako utěrky, ručníky, kitchen rolly apod. ukládejte co možná nejdále od trouby či sporáku tak, aby nemohlo dojít k jejich vznícení.
  3. Ihned setřete veškeré rozlité tekutiny či kousky spadlých potravin, abyste se tak vyhnuli tomu, že na nich během vaření uklouznete
  4. Při vaření nenoste příliš volné oblečení, aby se Vám nemohlo stát, že Vám „plandající“ tričko vzplane od plynového hořáku
  5. Nedávejte nože do dřezu s pěnou. Vyhnete se tak riziku, že se o něj říznete v době, kdy jej budete „naslepo“ hledat

 

Další důležitou věcí je správné rozmístění věcí v kuchyni, ať už jde o nádobí, skříně na potraviny či vzdálenost sporáku od dřezu. Správně „poskládaná“ kuchyňská linka vám dokáže ušetřit spoustu času (už nemusíte přebíhat, přebírat, hledat) a hlavně, ještě více snížit rizika úrazu způsobených střepy z rozbitých skleniček, horkou vodou či rozpáleným olejem.

Komerční prezentace
Foto: iStock
21. 5. 2014

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků