Kuchyně je místem s největším počtem nástrah v bytě. Pohyb zde má řadu nepsaných pravidel, my jsme pro vás dnes se společností Sýkora kuchyně dali dohromady „patero“, jehož dodržováním ochráníte před nejčastěji vyskytujícími se „pohromami“ sebe i své okolí.
- Zbavte se, nebo si nechejte opravit veškeré (byť jen minimálně) poškozené spotřebiče. Poškozené kabely od mikrovlnky, nedovírající dvířka od ledničky, kapající kohoutek, to vše Vám či Vašem u okolí může způsobit škody na majetku či zdraví.
- Hořlavé věci jako utěrky, ručníky, kitchen rolly apod. ukládejte co možná nejdále od trouby či sporáku tak, aby nemohlo dojít k jejich vznícení.
- Ihned setřete veškeré rozlité tekutiny či kousky spadlých potravin, abyste se tak vyhnuli tomu, že na nich během vaření uklouznete
- Při vaření nenoste příliš volné oblečení, aby se Vám nemohlo stát, že Vám „plandající“ tričko vzplane od plynového hořáku
- Nedávejte nože do dřezu s pěnou. Vyhnete se tak riziku, že se o něj říznete v době, kdy jej budete „naslepo“ hledat
Další důležitou věcí je správné rozmístění věcí v kuchyni, ať už jde o nádobí, skříně na potraviny či vzdálenost sporáku od dřezu. Správně „poskládaná“ kuchyňská linka vám dokáže ušetřit spoustu času (už nemusíte přebíhat, přebírat, hledat) a hlavně, ještě více snížit rizika úrazu způsobených střepy z rozbitých skleniček, horkou vodou či rozpáleným olejem.
Komerční prezentace
Foto: iStock
21. 5. 2014