Kosmetika

Kroky ke správné péči o pleť

Sbírání kytiček

Doby, kdy se péče o pleť skládala z umytí mýdlem a namazání univerzálním krémem na celé tělo, jsou naštěstí dávno pryč. Jak se ale zorientovat v tolika přípravcích, kdy se který používá, jakou má funkci a k čemu slouží? Poradíme vám! Jaký je tedy správný postup péče o pleť?

Vyčištění

Pečlivé očištění pokožky je samozřejmostí ráno i večer. K mytí pleti nepoužíváme sprchové gely či mýdla, ale vybíráme si přípravky vhodné pro náš typ pokožky a konzistence, která nám vyhovuje. Pěny, gely či krémy se vmasírují do pleti a po masáži důkladně opláchnou vlažnou vodou. Pokud preferujeme čisticí pleťové vody, aplikujeme je na odličovací tamponek a krouživými pohyby pleť zbavíme všech nečistot. Pleťové vody vybíráme na míru potřebám naší pokožky.

Tonizace

Pleťová tonika mají za úkol dočistit hloubkově pokožku a připravit ji na další péči. Důkladně dočištěná pleť může dobře přijímat účinky další kosmetiky. Tonika se aplikují pomocí vatových tampónů a jemnými krouživými pohyby stíráme zbylé nečistoty.

Použití séra

Dokonale ošetřená a vláčná pleť je připravena přijímat ingredience dalšího článku péče – séra. Tyto tekuté, lehké fluidy hloubkově vyživují pokožku a dostávají se až do spodních vrstev pokožky a dlouhodobě pleť ošetřují. Používají se dvakrát denně na důkladně očištěnou pokožku, aplikují se vklepáváním do pokožky.

Krém

Posledním krokem důkladné péče o pleť je aplikace krému. Opět si vybíráme varianty, které nám vyhovují, a to jak v denním tak i nočním provedení. Aplikujeme jemnými krouživými pohyby na pleť, krk i dekolt.

Oční krém

Nezapomínejte na speciální oční krémy, které se postarají o redukci jemných vrásek a zabrání jejich dalšímu vzniku. Aplikují se jemným vklepáním do citlivých partií pokožky kolem očí.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: www.nytimes.com/guides/tmagazine/skincare-routine
Zdroj fotografií: Pexels
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků