Úvodní stránka › Diskuze › Hlavní fórum › Darování vajíček
- Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Marika Nová a poslední změna proběhla před 2 týdny a 1 dnem.
-
AutorPříspěvky
-
-
15. 10. 2025 v 8:51 #110140Marika NováÚčastník
Ahoj 🙂 Já jsem vajíčka darovala, tak ve zkratce:
nejdřív ti udělají kompletní vyšetření (hormony, genetika…), pak cca 10 dní hormonální stimulace a kontroly, odběr probíhá v krátké narkóze, trvá pár minut, po zákroku jen lehčí tlak v podbřišku za 1–2 dny jsem fungovala normálně
Za mě to bylo bezpečné, dobře vysvětlené a pocit, že někomu pomůžu, byl skvělý.
Na dobré klinice (např. IVF Zlín) je přístup hodně citlivý a profesionální. Pokud tě něco zajímá konkrétně, klidně se zeptej 🙂 -
5. 10. 2025 v 19:24 #109988Jana HolešovskáÚčastník
Hezké, že o tom přemýšlíš 💛. Je to velký krok a krásné rozhodnutí pomoci někomu, kdo by jinak miminko mít nemohl. Já jsem o tom taky něco zjišťovala a překvapilo mě, jak dobře mají celý proces popsaný třeba na IVF klinice Zlín – včetně toho, jak se o dárkyně starají a co všechno se předem vyšetřuje. Máš už zjištěno, jestli bys do toho šla přes nějakou konkrétní kliniku? Jinak kompenzace 33.000 je super bonus 😀
-
30. 8. 2025 v 21:55 #104452Soňa KoutnáÚčastník
Já do toho šla před pár lety a musím říct, že jsem se taky bála, že to bude hodně bolet. Ale realita byla jiná – při samotném odběru jsem byla v krátké narkóze, takže jsem nic necítila. Pak jsem měla pár dní pocit jako při silnější menstruaci, ale nic dramatického. Hodně záleží i na tom, jak ti sedne hormonální stimulace, ale většinou to holky zvládají v pohodě (i já jsem to tak měla :). Když jsem si chtěla načíst víc předem, tak mi pomohly i zkušenosti přímo z kliniky – na webu IVF kliniky Zlín to mají hezky popsané 🙂
. -
28. 8. 2025 v 23:07 #104428Ester MaláÚčastník
Čauky holky, poslední dobou o tom darování vajíček hodně přemýšlím. Můžu se zeptat, jestli to moc bolí?
-
29. 8. 2025 v 21:57 #104439Alena PtáčníkováÚčastník
Ten samotnej odběr vůbec nebyl nic hroznýho. Probíhá totiž v krátkodobé anestezii, takže během zákroku nic necítíš a trvá to jen asi 15 minut. Po odběru tě vezmou na pokoj, kde si odpočíváš a lékař sleduje, jak se cítíš. Může se objevit mírný tlak v podbřišku nebo změna nálady, ale brzy to odezní. Celý den na klinice trvá jen pár hodin a pak jdeš domů za doprovodu někoho dospělého. Takže co se týče bolesti, není se čeho bát Esterko. 🙂
-
-
22. 8. 2025 v 23:40 #104250Alena PtáčníkováÚčastník
Já jsem byla dárkyně tři roky a můžu říct, že to není nic děsivýho, ale chce to trpělivost a připravit se na pár hormonálních injekcí a kontroly. 🙂 Byla jsem darovat na IVF klinice ve Zlíně.
-
23. 8. 2025 v 23:43 #104300Mirka KočičkováÚčastník
Díky moc, Alčo. Pomohlo mi slyšet zkušenost přímo od někoho, kdo tím prošel. Mají někde dostupné i víc informací o tom darování?
-
24. 8. 2025 v 22:03 #104314Alena PtáčníkováÚčastník
Tady to mají docela přehledný info přímo na jejich stránkách https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek Je to tam hezky rozepsané krok za krokem. Pro mě to byla skvělá zkušenost, doporučuju se na to zkontaktovat, určo ti tam podrobně vysvětlí.
-
-
21. 8. 2025 v 23:45 #104240Mirka KočičkováÚčastník
Holky, zajímalo by mě, jestli máte některá zkušenost s darováním vajíček. Jak to probíhá a co to všechno obnáší? Přemýšlím o tom, ale ráda bych slyšela reálné zkušenosti.
-
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.