Úvodní stránka › Diskuze › Hlavní fórum › Suchá pokožka
- Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Milinka Kl a poslední změna proběhla před 2 dny a 10 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
-
30. 6. 2026 v 13:36 #114875Milinka KlÚčastník
Máte prosím někdo radu, co na suché oči? Hodně očních kapek mě štípe a tak hledám něco šetrného a koukala jsem na tyhle https://www.benu.cz/hyal-drop-multi-ocni-kapky-10ml-2-0 nemáte je někdo vyzkoušené?
-
14. 6. 2026 v 21:29 #114555Dita SamarenkaÚčastník
Dobrý den, za mě stojí za vyzkoušení tělový krém s velbloudím mlékem od Staynee. Mám hodně suché holeně a předloktí a líbí se mi, že krém pokožku promastí, ale nezanechá nepříjemný mastný film. Obsahuje velbloudí mléko, arganový a avokádový olej, takže pokožka působí dlouho vláčně a komfortně https://staynee.cz/products/telovy-krem-s-velbloudim-mlekem
-
13. 6. 2026 v 18:28 #114529Ella NováčkováÚčastník
Ahoj, mně se suchá pokožka zhoršila hlavně po menopauze a zjistila jsem, že problém není jen v tom, čím se mažu, ale i čím se myju. Spousta sprchových gelů mi kůži zbytečně vysušovala. Když jsem přešla na šetrnější péči, rozdíl byl znát už po pár dnech.
-
12. 6. 2026 v 0:34 #114500Sára HruškováÚčastník
Dobrý večer, máte někdo prosím zkušenost se suchou pokožkou na rukou z častého mytí? Poslední dobou mám ruce pořád napnuté, někdy až nepříjemně pálí a běžné krémy mi moc nestačí. Hlavně přes den potřebuju něco, po čem nebudu mít mastné ruce.
-
14. 6. 2026 v 20:16 #114552Hana MalínkováÚčastník
Zdravím, já pracuju v kuchyni a mytí rukou mám za směnu opravdu hodně. Mně se osvědčil Dermaguard, který používám ještě před prací. Ruce nejsou po směně tak vysušené a oceňuju, že se rychle vstřebá a nezanechává mastný film. Navíc ho nemusím mazat každou chvíli znovu http://www.dermaguard.cz/e-shop/dermaguard-110-ml
-
-
15. 5. 2026 v 13:29 #113985Vivinka luÚčastník
Já moc doporučuju elixírové tělové máslo Khadi, od té doby co ho používám, tak mám pokožku perfektně vyživenou a úplně hebkou a sametovou. Navíc je přírodní a podle ajurvédských receptur a úžasně voní 🙂
-
13. 5. 2026 v 0:27 #113913Simona HlouškováÚčastník
Holky, já jsem to taky dřív vůbec nebrala v potaz a soustředila se jen na kosmetiku 🙂 Pak jsme zkusili filtrační hlavici ze zeneacare.cz a přišlo mi, že je koupání celkově šetrnější. Malá už po vodě neměla takový ten nepříjemný pocit suché kůže. Neříkám, že je to samospásné, ale u nás to byl taky fajn krok správným směrem 👍
-
11. 5. 2026 v 0:19 #113864Marie JílovcováÚčastník
Dobrý večer, my jsme to měli hodně podobně a pořád jsme mazali dokola, ale moc to nepomáhalo. Pak nás taky napadlo zaměřit se i na vodu při koupání a tam jsme viděli rozdíl. Přijde mi, že ta „tvrdší“ voda může pokožku zbytečně dráždit. Od té doby, co máme filtrační sprchovou hadici, co doporučuje i Dominika Myslínová, je kůže výrazně klidnější a nemusíme mazat tak často.
-
10. 5. 2026 v 15:22 #113861Veronika DaňkováÚčastník
U nás to byla hodně chlorová, tvrdá městská voda. Pořídili jsme filtr do sprchy, filtrační konvici a filtr F2-1 duo, který změkčí vodu, odstraňuje kovy, chlor, pesticidy a dusičnany. 🙂 Kůži nemá suchou a nemusíme ji tolik mazat, zlepšil se i atopický ekzém. 🙂 Máme vše od značky Dionela.
-
15. 5. 2026 v 8:11 #113975Eliška VondrákováÚčastník
My máme taky tenhle filtr, je to super, voda chutná i čistěji.. je to fajn investice, která se pak dlouhodobě vrací + nemám ani vodní kámen ve sprše například. 🙂
-
-
9. 5. 2026 v 16:12 #113852Dominika MyslínováÚčastník
Ahoj, my jsme tohle měli u malé taky a nakonec jsme zjistili, že velký vliv měla právě voda. Pořídili jsme filtrační sprchovou hlavici https://zeneacare.cz/products/filtracni-sprchova-hlavice a fakt jsme viděli rozdíl – kůže nebyla tak zarudlá a suchá. Ona totiž filtruje chlor a další nečistoty, které můžou pokožku zbytečně dráždit. Neříkám, že je to zázrak na všechno, ale u nás to byl jeden z kroků, co opravdu dával smysl a pomohl 🙂
-
7. 5. 2026 v 10:02 #113820Denisa GantováÚčastník
Holky, prosím – řešila jste některá, že se miminku zhoršila kůže i přes všechno mazání? Už fakt nevím, jestli dělám něco špatně, nebo jestli to může být i něčím jiným než kosmetikou. Přemýšlím, jestli nemůže vadit i voda při koupání, ale nejsem si jistá. Máte někdo podobnou zkušenost?
-
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.