Svěží jogurtovo-citrónová bábovka

Přemýšlíte, co upečete na víkend? Vyzkoušejte svěží citrónovou bábovku.

Titulka pro: Svěží jogurtovo-citrónová bábovka
Zobrazit fotografii v galerii

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: asi 35 minut

Na těsto:

• 350 g hladké mouky
• 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 220 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 4 vejce
• 1 KL Citrónového aroma Dr.Oetker
• 125 g rozpuštěného másla
• 250 g bílého jogurtu

Na ozdobení:

• 300 g prosátého moučkového cukru
• 5 PL šťávy z citrónu
• 4 PL mléka

Ještě potřebujeme:

• uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)
• formu na bábovku (Ø 23 cm)

Příprava:

1. Na přípravu těsta nasypeme do uzavíratelné nádoby mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilínový cukr a pudingový prášek a promícháme. Přidáme vejce, aroma, máslo a jogurt a nádobu pevně uzavřeme víkem.

2. Nádobou „hrkáme“ (třeseme), dokud se přísady nespojí. Ještě jednou pečlivě promícháme metličkou, aby se suché přísady uvolnily od okraje. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 35 minut

3. Na přípravu polevy smícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou a mlékem a vychladlou bábovku polevou přelijeme.

Tip: Poleva je velmi dobrá i s limetkovou nebo pomerančovou šťávou.

Foto: Dr. Oetker
6. 3. 2015

DISKUZE K ČLÁNKU

0

zkusíme ****

ODPOVĚDĚT

0

Opět zde nebyla kytička, proč?

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (2 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbeným receptem dětí. A zpravidla chutnají i nám, dospělým.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

VÁNOCE PRO CHLAPA

Ahojky :) Měla bych dotaz… Zajímalo by mě, co svým chlapům ...

VÝBAVA NA SNOWBOARD

Dobrý večer, přemýšlím nad koupí výbavy na snowboard, ...

ŠITÍ

Ahoj všem, chtěla bych se naučit šít na šicím stroji. Jak ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz