Přemýšlíte, co upečete na víkend? Vyzkoušejte svěží citrónovou bábovku.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: asi 35 minut
Na těsto:
• 350 g hladké mouky
• 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 220 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 4 vejce
• 1 KL Citrónového aroma Dr.Oetker
• 125 g rozpuštěného másla
• 250 g bílého jogurtu
Na ozdobení:
• 300 g prosátého moučkového cukru
• 5 PL šťávy z citrónu
• 4 PL mléka
Ještě potřebujeme:
• uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)
• formu na bábovku (Ø 23 cm)
Příprava:
1. Na přípravu těsta nasypeme do uzavíratelné nádoby mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilínový cukr a pudingový prášek a promícháme. Přidáme vejce, aroma, máslo a jogurt a nádobu pevně uzavřeme víkem.
2. Nádobou „hrkáme“ (třeseme), dokud se přísady nespojí. Ještě jednou pečlivě promícháme metličkou, aby se suché přísady uvolnily od okraje. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 35 minut
3. Na přípravu polevy smícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou a mlékem a vychladlou bábovku polevou přelijeme.
Tip: Poleva je velmi dobrá i s limetkovou nebo pomerančovou šťávou.
Foto: Dr. Oetker
6. 3. 2015

