Gastro

Velikonoční recepty 4

Co s vejci, která přinesou koledníci? Připravte si vaječnou tlačenku!

Doba přípravy: asi 20 minut
Doba tuhnutí: asi 3 hodiny, nejlépe přes noc

Na směs:
• 1 sterilovanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu (např. Moravanka hmotnost 330 g)
• 3 zarovnané PL Želatiny v prášku Dr.Oetker nebo 3 plátky želatiny v plátcích Dr.Oetker
• 75 ml nálevu po odkapání zeleniny
• 4 natvrdo vařená vejce
• 1 menší cibule
• 250 ml tatarské omáčky
• 1 zarovnanou KL soli
• 1/2 KL pepře
• 1 PL octa

Ještě potřebujeme:
• formu na biskupský chlebíček
• potravinářskou fólii
• sítko

Příprava:

  1. Nejprve musí zelenina dobře okapat na sítku. Želatinu necháme podle návodu na obale nabobtnat v 75 ml nálevu ze zeleniny. Zeleninu společně s vejci a cibulí nakrájíme na velmi malé kousky. Smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme octem.
  2. Tekutou směs nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout.
  3. Tlačenku vyklopíme, stáhneme folii a krájíme, podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Foto: Dr. Oetker
9. 4. 2012


Diskuze: příspěvků