Hobby

Vztahy v listopadu podle Feng Shui: lásku podpoří dostatek dobrého jídla

Sbírání kytiček

Podle Feng Shui je jídlo silně spojeno s energií vztahů. A listopad je nejvíce spojen s hodováním.

Proto bychom měli co nejvíce využít tuto příležitost právě pro posilování našich vztahů. Listopad by měl být „sezonou jídla a hodování“. A slovíčko hodování je opravdu důležité. Pokud chcete s někým upevnit vztahy a dodat jim sílu a energii i pro příští rok, měli byste pro svého partnera uspořádat pořádnou hostinu. 

Jídlo musí vypadat bohatě a rozmanitě. Nestačí mít na stole jen velký talíř s velkou porcí jednoho jídla. Zde jde o pestrost. Chodů musí být několik. Musí být dostatečný výběr z různých pokrmů. Stůl by se měl stát tabulí hojnosti. Nejlepší je, když na stole jsou všechny pokrmy a vy si s partnerem můžete vybírat podle momentální chuti. Nejde o to sníst všechno. Nemusíte se přecpat. Ale ten pocit, že můžete. To je ta energie, kterou potřebujete vytvořit. 

To se netýká jen osobních vztahů. Jde o všechny úzké vztahy, osobní i pracovní. Důležité je, abyste se co nejvíce vložili do role pozorného hostitele. Sami se co nejvíce podílejte na přípravě hostiny. Nemusíte přímo vařit, ale pečlivě vybírejte, co na tabuli hojnosti bude za jídla, kde se nakoupí, kdo je připraví, jakou úpravu zvolíte atd. Nemusí ale jít o žádná náročná jídla a gastronomii ve formě umění. V listopadu vládne Vepř a ten spíše ocení jednoduchost. Mohou to tedy být i „obyčejná“ a jednoduchá jídla. 

Jídla by každopádně mělo být víc, než sníte. Vepř má rád nadbytek. A nelitujte peněz. Můžete to klidně považovat za svoji velmi důležitou investici do vašeho vztahu. A věřte, že se vám to vrátí několikanásobně. Vepř je spojen hojností i v oblasti peněz. Čím více jich investujete, tím větší výnos získáte. Místo pro hostinu vybírejte opravdu pečlivě. Můžete ji klidně uspořádat doma. Důležité ale je, abyste se společně s partnerem cítili dobře. 

Pokud váš partner má raději domácí prostředí, uspořádejte hostinu doma, pokud mu dělá dobře kvalitní a prestižní restaurace, uspořádejte hostinu tam. To, jak se budete s partnerem cítit je velmi důležité. Musíte mít oba možnost chovat se naprosto přirozeně a uvolněně. Vepř nemá rád žádný stres a napětí. Při jídle nechce řešit, která část příboru se používá k danému chodu či pravidla etikety.

Autor: Jiří Čerňák
Zdroj: Čerňák Interior Design
Foto: Kerstin Riemer Pixabay

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků