Gastro

Ausburské řezy

Sbírání kytiček

Také máte rádi kombinaci pudingu a čokolády? Vyzkoušejte Ausburské řezy. Jejich příprava sice zabere trochu času, ale výsledek stojí za to.

Doba přípravy: asi 90 minut

Na náplň:
• 3 žloutky
• 150 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 500 g tvarohu
• 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 3 PL rozpuštěného másla nebo margarínu
• 4 bílky

Na těsto:
• 400 g hladké mouky
• 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 3 zarovnané PL kakaa
• 250 g změklého másla nebo margarínu
• 150 g moučkového cukru
• 1 žloutek
• 3 PL mléka

Na ozdobení:
• 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)
• váleček

Příprava:

  1. Nejprve připravíme tvarohovou náplň tak, že vyšleháme žloutky se 75 g moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehaček do pěny. Přimícháme tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a 75 g cukru. Odložíme stranou.
  2. Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Za pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň přeneseme druhý rozválený díl těsta a dáme do předehřáté trouby péct.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 25 minut

4. Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme tmavou polevou připravenou podle návodu na obalu. Po ztuhnutí polevy nakrájíme moučník na řezy a servírujeme.

Foto: Dr. Oetker
2. 5. 2014
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků