Kosmetika

Kokosový olej v kosmetice

Tento oblíbený ořešák si nás získává v kuchyni svou chutí a potřebnými živinami, které jsou v něm obsažené. Díky neodolatelné vůni a mnoha pozitivních účinkům na vlasy, kůži i nehty je kokos ale také jedna z oblíbených složek v kosmetice.

Kokosový olej

Účinky kokosového mléka i oleje obdivovaly kultury v Indii nebo Oceánii po celá tisíciletí. Čistý kokosový olej je mimo svou sladkou vůni známý i zvláčňujícími a vyživujícími účinky na pokožku a vlasy. Používá se proto na výrobu pleťových krémů a masek, šamponů, kondicionérů a zábalů.

Obsahuje potřebné antioxidanty v podobě vitamínů A, C a E, které pomáhají při prevenci vrásek a při hojení drobných jizviček. Kokosový olej má velmi podobné složení jako tuky v našem těle, takže působí velmi přirozeně a nenuceně.

To ale nejsou jediné blahodárné účinky kokosového oleje – zapomenout nesmíme ani na jeho schopnost ošetřovat popáleniny, nehty a účinnost proti nepříjemným striím. Pro autentickou vůni a relaxační účinky se používá i při masážích.

Co všechno umí kokos

Kokosový olej se velmi dobře vstřebává do pokožky a je jemný, tudíž jej mohou používat i lidé s citlivou a suchou pokožkou nebo děti. Vlasům dodává lesk a zabraňuje zbytečnému vysušování. Nanesením olejíčku po umytí vlasů docílíte snadnějšího rozčesávání a dodáte výživu svým roztřepeným konečkům. Díky přírodním proteinům stimuluje vlasové folikuly. Pomáhá snižovat tvorbu lupů.

Vůně léta

Kokosové vůně jsou v letních sezónách žádané pro svoji svěžest a lehkost. Sehnat můžete parfémy s přidaným dřevem, jasmínem či citrusy. Kokosová vůně se ale vyjímá krásně i s jiným exotickým ovocem, jako je mango či ananas.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-coconut-oil.html
Zdroj fotografií: Pixabay
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků