Gastro

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Sbírání kytiček

Základem těchto karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo).

Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň. 

Ingredience: 

700 g krůtích prsou

1 menší celeru 

3 stroužky česneku 

30 g zázvoru 

4 vejce 

200 ml selského jogurtu 

olivový olej, 

limetka, 

sůl, pepř, 

kurkuma 

Postup:

1. Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme. 

2. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany. 

3. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků