Gastro

Dýňová parmigiana

Máte rádi pokrmy z dýně a neznáte moc receptů? Vyzkoušejte dýňovou parmigianu.

Suroviny (pro 4-6 osob): 

800 g dýně Hokkaido

500 g bešamelu

400 g mozzarelly

100 g nastrouhaného sýru Tre Corti

olivový olej

sůl a pepř. 

Postup: 

Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky. Pečící formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu. Další vrstvu tvoří plátky mozzarelly opět zalité trochou bešamelu. Pak následuje opět vrstva dýně a ve vrstvení á la lasagne pokračujte do vyčerpání surovin. 

Horní vrstvu by měla tvořit mozzarella posypaná nastrouhaným sýrem Tre Corti. Lehce přelijte olejem, osolte, opepřete a dejte péci do trouby předehřáté na 180°asi na 25-30 minut.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia

Foto: La Formaggeria Gran Moravia


Diskuze: příspěvků