Gastro

Dýňová polévka se zázvorem

Sbírání kytiček

Začala sezona dýní a budete-li nějakou na Halloweena dlabat, uvařte si výbornou dýňovou polévku.

Potřebujete:

  • 1 středně velká dýně Hokaido
  • 2 střední cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2-3 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • mletý pepř
  • smetana

Postup:

Dýni Hokaido rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak dýni rozkrájíme na větší kousky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kousky dýně a opět krátce orestujeme. Osolíme a opepříme. Pak vše zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme až je dýně měkká a vzniká hustá kaše. Konzistence záleží na vás.

Jakmile vám konzistence polévky vyhovuje, přidáme bio zázvor a vše ponorným mixérem do hladka rozmixujeme. Kdo má rád, může přidat smetanu na vaření nebo kokosové mléko. Před podáváním ozdobíme trochou zakysané smetany, dýňovým olejem a opraženými dýňovými semínky. Dobrou chuť.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Studio Vanda
Zdroj fotografií: iStock
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků