Začala sezona dýní a budete-li nějakou na Halloweena dlabat, uvařte si výbornou dýňovou polévku.
Potřebujete:
- 1 středně velká dýně Hokaido
- 2 střední cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2-3 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- mletý pepř
- smetana
Postup:
Dýni Hokaido rozkrojíme a odstraníme semínka. Pak dýni rozkrájíme na větší kousky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kousky dýně a opět krátce orestujeme. Osolíme a opepříme. Pak vše zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme až je dýně měkká a vzniká hustá kaše. Konzistence záleží na vás.
Jakmile vám konzistence polévky vyhovuje, přidáme bio zázvor a vše ponorným mixérem do hladka rozmixujeme. Kdo má rád, může přidat smetanu na vaření nebo kokosové mléko. Před podáváním ozdobíme trochou zakysané smetany, dýňovým olejem a opraženými dýňovými semínky. Dobrou chuť.
Připravila: Katka