Gastro

Zapečený chřest

Máte rádi chřest? Zkuste ho zapéct.

Suroviny:

chřest bílý nebo zelený (bílý nezapomeňte oloupat)
kvalitní šunka 95 % masa
kapary
kvalitní sýr na strouhání

Postup:

Chřest dejte povařit na 2–3 minuty do vroucí vody, poté vyjměte a nechte chvíli vychladnout. Chřest poté zabalte do plátků šunky – tlustší stonky chřestu balte jednotlivě, tenké stonky můžete balit po 2 až 3 kusech.

Obalené chřesty vyskládejte do zapékací misky, pokapejte trochou olivového oleje a dejte zapéct do trouby na 10 minut na 180 °C. Chvíli před dopečením posypte kapary a strouhaným sýrem a nechte ještě 3 až 5 minut dopéct, aby se sýr roztekl.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Naturhouse
Zdroj fotografií: Naturhouse

Diskuze: příspěvků