Gastro

Vepřová panenka se zeleninou a jablky

Páteční recept je tady. Tentokrát hezky masitý i s potřebnými vitaminy a vlákninou 🙂

Ingredience:

● 400-500 g vepřové panenky 

● čerstvě mletý pepř 

● vločková sůl 

● 3 mrkve 

● 2 petržele 

● 1 jablko 

● olivový olej 

● 1 lžíce přepuštěného másla 

● 5 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem 

Postup: 

1) Panenku opepříme a naložíme do olivového oleje. Necháme chvilku marinovat. 

2) Mezitím si dobře omyjeme mrkev a petržel (neloupeme, pouze kartáčkem očistíme). Mrkve si rozpůlíme a petržele rozčtvrtíme. Do misky si dáme trochu olivového oleje, 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem, pepř a sůl a zeleninu v oleji dobře promícháme. 

3) Mrkev a petržel vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut. 

4) Jablko rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a jablko na něm orestujeme. Když nám jablko začne zlátnout, přidáme 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem a necháme zredukovat. 

5) Vepřovou panenku opečeme zprudka na pánvi ze všech stran, na 5-10 minut ji zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. 

6) Na talíř naservírujeme pečenou zeleninu, zkaramelizované jablko a na plátky nakrájenou vepřovou panenku, kterou posypeme vločkovou solí. 

Připravila: red.

Foto: Kalamáta Papadimitriou


Diskuze: příspěvků