Gastro

Jahodový cheesecake

Sbírání kytiček

Pro milovníky sýrových dortů máme nový recept. Vyzkoušejte jahodový cheesecake.

Na korpus:

• 200 g kakaových neplněných sušenek
• 100 g rozpuštěného másla

Na náplň:

• 1 balíček Jahodové náplně Dr. Oetker
• 500 ml smetany ke šlehání
• 250 g mascarpone

Na ozdobení:

• 250 g jahod
• 1 balíček Dort-želé červeného Dr. Oetker
• 250 ml vody
• 2 zarovnané PL cukru

Ještě potřebujeme:

• dortovou formu (Ø 26 cm)
• elektrický ruční mixér
• ponorný mixér

Příprava:

1. Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do misky. Přidáme rozpuštěné máslo a ručně vypracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, naneseme směs na korpus a pomocí lžíce přitlačíme.

2. Na náplň v míse vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

3. Na ozdobení očistíme jahody, 3 jahody si dáme stranou na ozdobení a zbytek jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a vmícháme rozmixované jahody. Naneseme stejnoměrně na náplň a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků