Gastro

Jahodový cheesecake

Pro milovníky sýrových dortů máme nový recept.

Na korpus:

• 200 g kakaových neplněných sušenek 

• 100 g rozpuštěného másla 

Na náplň: 

• 1 balíček Jahodové náplně Dr. Oetker 

• 500 ml smetany ke šlehání 

• 250 g mascarpone 

Na ozdobení: 

• 250 g jahod 

• 1 balíček Dort-želé červeného Dr. Oetker 

• 250 ml vody 

• 2 zarovnané PL cukru 

Ještě potřebujeme: 

• dortovou formu (Ø 26 cm) 

• elektrický ruční mixér 

• ponorný mixér 

Příprava:

1. Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do misky. Přidáme rozpuštěné máslo a ručně vypracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, naneseme směs na korpus a pomocí lžíce přitlačíme. 

2. Na náplň v míse vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. 

3. Na ozdobení očistíme jahody, 3 jahody si dáme stranou na ozdobení a zbytek jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a vmícháme rozmixované jahody. Naneseme stejnoměrně na náplň a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Dr. Oetker

Foto: Dr. Oetker


Diskuze: příspěvků