Pro milovníky sýrových dortů máme nový recept. Vyzkoušejte jahodový cheesecake.
Na korpus:
• 200 g kakaových neplněných sušenek
• 100 g rozpuštěného másla
Na náplň:
• 1 balíček Jahodové náplně Dr. Oetker
• 500 ml smetany ke šlehání
• 250 g mascarpone
Na ozdobení:
• 250 g jahod
• 1 balíček Dort-želé červeného Dr. Oetker
• 250 ml vody
• 2 zarovnané PL cukru
Ještě potřebujeme:
• dortovou formu (Ø 26 cm)
• elektrický ruční mixér
• ponorný mixér
Příprava:
1. Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do misky. Přidáme rozpuštěné máslo a ručně vypracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, naneseme směs na korpus a pomocí lžíce přitlačíme.
2. Na náplň v míse vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.
3. Na ozdobení očistíme jahody, 3 jahody si dáme stranou na ozdobení a zbytek jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a vmícháme rozmixované jahody. Naneseme stejnoměrně na náplň a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
Připravila: Katka Soušková