Gastro

Rajská polévka s bazalkou

Ingredience:
2 kg rajčat
2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje Carbonell Classic
3 l zeleninového vývaru (z kostky)
čerstvá bazalka
100 ml smetany
sůl, pepř

Počet osob: 4
Doba přípravy: 20 minut

Postup přípravy:

  1. Rajčata, papriku, cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky.
  2. Do vysokého hrnce nalijte trochu olivového oleje, zahřejte a přidejte nakrájenou zeleninu a krátce poduste.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte smetanu a bazalku.
  4. Polévku přiveďte k varu. Jakmile se oddělí slupky z rajčat, tak polévku stáhněte a propasírujte.
  5. Polévku nalijte na talíře a ozdobte smetanou, lístky bazalky a olivovým olejem.

Tip šéfkuchaře:
Pro skvělý efekt polévku na talíři pokapte olivovým olejem a smetanou.

Foto: Carbonell
10. 2. 2012


Diskuze: příspěvků