Ingredience:
2 kg rajčat
2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje Carbonell Classic
3 l zeleninového vývaru (z kostky)
čerstvá bazalka
100 ml smetany
sůl, pepř
Počet osob: 4
Doba přípravy: 20 minut
Postup přípravy:
- Rajčata, papriku, cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky.
- Do vysokého hrnce nalijte trochu olivového oleje, zahřejte a přidejte nakrájenou zeleninu a krátce poduste.
- Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte smetanu a bazalku.
- Polévku přiveďte k varu. Jakmile se oddělí slupky z rajčat, tak polévku stáhněte a propasírujte.
- Polévku nalijte na talíře a ozdobte smetanou, lístky bazalky a olivovým olejem.
Tip šéfkuchaře:
Pro skvělý efekt polévku na talíři pokapte olivovým olejem a smetanou.
Foto: Carbonell
10. 2. 2012