Máte chuť na vynikající a netradiční recept. Vyzkoušejte frangipane tart s hruškami. Pokud čekáte návštěvu, určitě uděláte dojem.
Suroviny na těsto:
- 1 balíček zmrazeného nebo chlazeného listového těsta (400 g)
Na náplň:
- 150 g Marcipánu Dr.Oetker
- 2 vejce
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
- 2 PL rumu
- špetka soli
- kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
- 3 zralé hrušky
Potření:
- 3 zarovnané PL meruňkového džemu
Ještě potřebujeme:
- koláčovou formu (Ø 28 cm)
- váleček
- štětec nebo mašlovačku
Příprava:
1. Na přípravu těsta listové těsto vyválíme (zmrazené těsto předtím necháme rozmrazit). Těsto vložíme do vymazané koláčové formy, ořízneme okraje a na několika místech propícháme vidličkou.
2. Na přípravu náplně nakrájíme marcipán na malé kousky. Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme marcipán, vejce, vanilkový cukr, rum, sůl a citrónovou kůru dohladka. Náplň rozetřeme na těsto. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader. Každou půlku nakrojíme, aby vytvořila vějíř, a rozdělíme na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 35 minut
3. Na potření zahřejeme meruňkový džem a povrch ještě teplého koláče potřeme.
Připravila: Katka