Gastro

Frangipane tart s hruškami

Sbírání kytiček

Máte chuť na vynikající a netradiční recept. Vyzkoušejte frangipane tart s hruškami. Pokud čekáte návštěvu, určitě uděláte dojem.

Suroviny na těsto:

  • 1 balíček zmrazeného nebo chlazeného listového těsta (400 g)

Na náplň:

  • 150 g Marcipánu Dr.Oetker
  • 2 vejce
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 2 PL rumu
  • špetka soli
  • kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
  • 3 zralé hrušky

Potření:

  • 3 zarovnané PL meruňkového džemu

Ještě potřebujeme:

  • koláčovou formu (Ø 28 cm)
  • váleček
  • štětec nebo mašlovačku

Příprava:

1. Na přípravu těsta listové těsto vyválíme (zmrazené těsto předtím necháme rozmrazit). Těsto vložíme do vymazané koláčové formy, ořízneme okraje a na několika místech propícháme vidličkou.

2. Na přípravu náplně nakrájíme marcipán na malé kousky. Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme marcipán, vejce, vanilkový cukr, rum, sůl a citrónovou kůru dohladka. Náplň rozetřeme na těsto. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader. Každou půlku nakrojíme, aby vytvořila vějíř, a rozdělíme na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 35 minut

3. Na potření zahřejeme meruňkový džem a povrch ještě teplého koláče potřeme.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL