Těstoviny se dají připravit na milión a jeden způsob. Tady je jeden z nich na Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčátky.
Co budete potřebovat:
- 400 g těstovin fettuccine
- sůl
- hrst cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 3 šalotky
- 200 g malých bílých žampionů
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 50 g strouhaného parmazánu
- 500 g mraženého špenátového protlaku
- 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur
- 3 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Postup:
1) Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente).
2) Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme.
3) Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta).
4) Přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit.
5) Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.
Připravila: Věra Hájková