Gastro

Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčátky

Těstoviny se dají připravit na milión a jeden způsob. Tady je jeden z nich.

Co budete potřebovat: 

• 400 g těstovin fettuccine 

• sůl 

• hrst cherry rajčátek 

• 2 lžíce olivového oleje 

• 4 lžíce másla 

• 3 šalotky 

• 200 g malých bílých žampionů 

• 1 lžíce hladké mouky 

• 250 ml smetany ke šlehání 

• 50 g strouhaného parmazánu 

• 500 g mraženého špenátového protlaku 

• 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur 

• 3 stroužky česneku 

• čerstvě mletý pepř 

• čerstvá bazalka 

Postup:

1) Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente). 

2) Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme. 

3) Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta). 

4) Přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit. 

5) Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem. 

Připravila: red.

Foto: Podravka


Diskuze: příspěvků