Představujeme vám novinku od Dr. Oetkera – Cheesecake. Určitě oceníte, že vám tato jedinečná receptura nezabere moc času. Ochutnejte a napište nám svůj názor.
Název Cheesecake vznikl spojením dvou anglických slov cheese (sýr) + cake (koláč). První zmínky o tomto koláči pocházejí údajně jiz Řecka z 5. století př.n.l., kde autor Aegimus popisuje ve své knize umění přípravy Cheesecaku.
Cheesecaků existuje mnoho druhů, ve světě bychom našli stovky receptů, které se liší podle historického vývoje dané země, místních zvyklostí v pečení, oblíbeného sýra apod.
Cheesecake můžete připravit ze smetanového sýra (např. Mascarpone, Ricotta), tvarohového sýra (např. Lučina, Philadelphia, Gervais, Cottage) nebo z klasického tvarohu. Výborně chutná i ze zakysané smetany.
Dr.Oetker vyvinul Cheesecake podle české chuti a zvyklostí tak, aby hospodyně s co nejmenší námahou vykouzlila koláč, který se jí určitě podaří a bude chutnat celé rodině.
Autor: Katka
Foto: Dr. Oetker