Upečte si doma netradiční chléb.
Suroviny na 1 chlebíček:
300 g hladké mouky
1 lžička soli
1 prášek do pečiva
2 lžičky provensálského koření
300 ml podmáslí
2 vejce
1 lžička rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
10 g pokrájených sušených rajčat
40 g nastrouhaného parmazánu
Příprava:
Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec přidejte sušená rajčata a polovinu parmazánu, znovu promíchejte. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmazánu. Pečte 50 – 60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda není chlebíček hotový.
Náš tip: Máte-li rádi provensálské koření, můžete jím chlebíček posypat i na povrchu – bude mít ještě výraznější chuť.
Připravila: Marcela
Zdroj a foto: Chléb v hlavní roli, Milena Volfová (vydalo nakladatelství Smart Press)
1. 6. 2012