Recept na skořicové rohlíky nám poslala čtenářka Dagmar. Důvěrně mu říká domácí trdelníky.
- 300 ml mléka
- 2 žloutky
- 62g rozpuštěného másla (můžeme i sádlo nebo 1/2sádla,1/2másla)
- 100g cukru krupice…
- 550g polohrubé mouky (do pekárny většinou ještě přisypu dle potřeby aby nelepily)
- špetka soli
- 1/2 kostky droždí nebo 2lžičky sušeného droždí
- na potírání rohlíků bílek
- na naplnění rohlíků rozpuštěné máslo a skořicový cukr
- jde i jakákoliv jiná náplň, dávala jsem i domácí marmeládu.
Recept je do pekárny, takže vkládejte, tak jak je v receptu. Kdo pekárnu nevlastní připraví si těsto ručně. Po vykynutí si rozdělím těsto na bochánky a rozválím, potřu rozpuštěným máslem, posypu skořicovým cukrem a umotám jako rohlík, dám na plech vyloženým papírem na pečení a nechám 15-20min pod utěrkou kynout. Před vložením do trouby potřu bílkem a posypu skořicovým cukrem a šup do trouby:-) Peču v předehřáté troubě na 150-180st,záleží na typu trouby a peču do zezlátnutí.
Autor: Dagmar
9. 12. 2013