Gastro

Dvoučokoládový cheesecake

Sbírání kytiček

Pro všechny milovníky sýrových dortů máme nový recept. Vyzkoušejte dvoučokoládový cheesecake.

Suroviny

80 g rozpuštěného másla
15 větších tmavých sušenek (např. Buongiorno)

Náplň a obloha

900 g sýru ricotta
200 g přírodního krupicového cukru
4 lžíce prosátého kakaa
vanilkový lusk
3 lžíce kvalitního kávového likéru
3 velká vejce
300 g zakysané smetany
100 g rozpuštěné tmavé čokolády
1 lžička instantní kávy + 2–3 lžičky mléka
300 ml lehce ušlehané 40 % smetany
Čokoládové hoblinky

Postup

Troubu zahřejte na 180° C. Dno dortové formy o průměru 25 cm vyložte pečicím papírem. Horké máslo pečlivě promíchejte s jemně nadrcenými sušenkami. Napěchujte do formy a pečte 10 minut. Teplotu zvyšte na 240° C.

Vyšlehejte ricottu s cukrem dohladka, vešlehejte vejce, kakao, vanilku a likér. Přidejte zakysanou smetanu, půlku rozpuštěné čokolády a kávu. Do zbylé čokolády vmíchejte mléko – tolik, aby vznikla hustá omáčka. Odložte. Stěny formy vymažte máslem a vylijte do ní připravenou směs a uhlaďte. Pečte 10 minut. Pak stáhněte teplotu na 110 °C a pečte dalších 25–30 minut. Potom troubu vypněte, otevřete a nechte 2 hodiny vystydnout.

Pak dejte koláč vychladit do ledničky. Cheesecake opatrně vyjměte z formy a zbavte papíru na pečení. Potřete šlehačkou a pokapejte čokoládovou omáčkou. Podle chuti posypte hoblinkami čokolády.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: La Formaggeria Gran Moravia
Zdroj fotografií: La Formaggeria Gran Moravia
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků