Shopping

Globus k oslavě svého 25. výročí napekl bohaté dorty a zdobené chleby

Sbírání kytiček

K oslavě 25. výročí Globusu v Česku se rozhodli tamní pekaři péct nový speciální chleba a cukráři vyrábí bohatý čokoládový dort.

Ručně karbovaný pšeničnožitný chléb a čokoládový dort s náplní ganache. Jde o výrobky, které vyžadují velkou zručnost stejně jako velmi kvalitní suroviny. 

V obou případech jde o spojitost s českou tradicí a chutí. „Kvasový chléb je klasikou české pekařské výroby. Jak jinak tedy oslavit významné výročí než tím, že zákazníkům nabídneme další kvalitní chléb. Tentokrát jde o oválný bochník, po obvodu je karbovaný, tedy ozdobený ručními zářezy. Zároveň je štrejchovaný, což znamená, že ho naši pekaři ihned po vytažení z pece potřeli pomocí pekařského štětce vodou, aby se kůrka zatáhla a získala lesk. V receptuře nechybí oblíbený český kmín,“ říká Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren a cukrářství Globus. 

Ty vyrábí od základu přes šedesát druhů pečiva, nechybí hned několik druhů chlebů z vlastního žitného kvasu i fit, které splňují moderní trendy stravování. 

Pozadu nezůstávají ani cukráři a cukrářky. Jak se za 25 let Globusu v Česku ukázalo, Češi milují čokoládové dorty a pravou šlehačku. Proto v tomto případě oslavy výročí je novinkou čokoládový dort s lesklou zrcadlovou polevou. Po stranách je sypán mandlemi a nechybí ani česká šlehačka, ze které je připraven metodou ganache i čokoládový krém uvnitř dortu. Dort je bohatě naplněn její tmavou variantou připravenou metodou ganache. „Tento dort je pokročilým cukrářským uměním. Jeho výroba časově náročná, trvá celé dva dny právě kvůli polevě. Jak je u nás pravidlem, vše je od základu ručně zpracováno našimi cukráři,“ řekl Pavel Meduna. 

Globus čokoládový dort s lesklou zrcadlovou polevou

Završit rodinný nákup v Globusu dobrým obědem či večeří v místní restauraci je pro mnohé již neodmyslitelnou tradicí. „V Globusu se snažíme dělat gastronomii po technologické stránce moderně, ale zároveň se držíme klasické české kuchyně, která je naší prioritou a také našim zákazníkům nejvíc chutná,“ říká vedoucí výroby a prodeje v Restauracích Globus Jan Štěch.

Globus menu z restaurace

Díky tomu, že ji děláme poctivě, se k nám zákazníci na českou kuchyni rádi vracejí. V oddělení Snadného vaření jsme během pandemie rozšířili nabídku našich polotovarů o hotová jídla, která stačí jen ohřát. Nebo se zákazníci mohou zastavit přímo v naší restauraci a oběd či večeři si nechat zabalit s sebou. A jestliže zrovna nemají cestu do Globusu, využít mohou také službu Dáme jídlo, která jim objednávku z naší restaurace doručí domů nebo do práce.“

Komerční prezentace
Foto: Globus

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků