Gastro

Gumoví medvídci s ovocnou šťávou

Také s dětmi v obchodě žhavě diskutujete o tom, které sladkosti nakonec koupit? Raději byste jim dala ovoce nebo oříšky, ale obchod je plný lákadel? Tak vybíráte pokud možno nejmenší zlo. Hodně cukru obsahuje snad každá cukrovinka. Dá se vyhnout alespoň těm tukům? Co třeba gumoví medvídci? Ti aspoň obsahují potřebnou želatinu. A ruku na srdce, také určitě rádi mlsáte.

Gumoví medvídci vznikli v Německu ve dvacátých letech minulého století. Jejich obliba ani dnes neklesá. Jsou nejen chutní, ale dodávají organismu aminokyseliny nutné pro syntézu kolagenu. Želatina je potřebná pro výživu kloubů a chrupavek, pomáhá při vývoji kosterní soustavy, zubů, šlach a také svalstva. Zlepšuje hybnost kloubů a předchází úbytku kloubní chrupavky. Medvídci jsou bez cholesterolu, s neutrálním cukrem a mají i zajímavé ovocné příchutě.

Na výběr jich máte spousty druhů. Už jste ochutnali želatinové Saft-Glodbären s více šťávy? Při jejich výrobě společnost HARIBO používá, stejně jako u ostatních želatinových bonbonů, výhradně přírodní látky. Barvu jim dodávají ovocné a rostlinné výtažky. Nyní je možnost vychutnat si je s 22 % ovocné šťávy.

Autor: Katka
Foto: archiv Haribo
 


Diskuze: příspěvků