Ingredience:
- 4 hovězí steaky
- sůl, pepř
- 3 lžičky olivového oleje Carbonell Classic (červené víčko)
- 100 ml zeleninového vývaru
- 200 g žampionů nakrájených na čtvrtky
- 100 g pórku nakrájeného na kolečka
Počet osob: 4
Doba přípravy: 35 minut
Postup přípravy:
1. Pórek a žampiony krátce orestujte na troše olivového oleje.
2. 2 lžičky olivového oleje rozpalte na pánvi a vložte osolené a opepřené plátky steaků.
3. Pečte 1-2 minuty na každé straně, podle toho jak máte steaky rádi.
4.Steaky vyjměte z pánve a do vypečeného tuku nalijte zeleninový vývar. Šťávu prohřejte.
5. Steaky podávejte s bramborovou kaší přelitou šťávou a s žampiony s pórkem.
Tip šéfkuchaře:
Předtím, než steaky date na pánev, osušte je papírovým ubrousem. Olej nebude tolik stříkat.
Foto: Carbonell
20. 1. 2012