Gastro

Hovězí steak se žampiony

Ingredience:

  • 4 hovězí steaky
  • sůl, pepř
  • 3 lžičky olivového oleje Carbonell Classic (červené víčko)
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 200 g žampionů nakrájených na čtvrtky
  • 100 g pórku nakrájeného na kolečka

Počet osob: 4
Doba přípravy: 35 minut

Postup přípravy:
1. Pórek a žampiony krátce orestujte na troše olivového oleje.
2. 2 lžičky olivového oleje rozpalte na pánvi a vložte osolené a opepřené plátky steaků.
3. Pečte 1-2 minuty na každé straně, podle toho jak máte steaky rádi.
4.Steaky vyjměte z pánve a do vypečeného tuku nalijte zeleninový vývar. Šťávu prohřejte.
5. Steaky podávejte s bramborovou kaší přelitou šťávou a s žampiony s pórkem.

Tip šéfkuchaře:
Předtím, než steaky date na pánev, osušte je papírovým ubrousem. Olej nebude tolik stříkat.

Foto: Carbonell
20. 1. 2012
 


Diskuze: příspěvků