Gastro

Hřbet ze sumce ve slaninovém zábalu

Doba na přípravu: 15 minut
Doba grilování: 8 minut
Pro 4 osoby

Suroviny:
580 g hřbetní části ze sumce
160 g plátkové anglické slaniny
1 limetka
Čerstvě mletý barevný pepř

Dresing:
3 citrony
1 pomeranč
50 g kaparových květů
50 g piniových oříšků
200 g kvalitního olivového oleje
200 g rukoly
200 g cherry rajčátek
Snítka čerstvé meduňky
Sůl, čerstvě mletý barevný pepř

Příprava:
Váleček hřbetu sumce protkneme po celé délce jehlou (aby se nám teplem nezkoutil) pokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli v chladu marinovat. Poté poprášíme čerstvě mletým barevným pepřem. Váleček úhledně obalíme tenkými plátky slaniny.

Rozpálíme gril a zprudka opečeme po všech stranách. Dáme mimo žár, přiklopíme a necháme dle velikosti cca 10–15 minut dojít.

Ze šťávy z vymačkaných citronů, pomeranče a olivového oleje vyšleháme hustou emulzi, do které vmícháme čerstvé lístky sekané meduňky a tymiánu, přesekané kaparové květy a opečené piniové oříšky.

Dle chuti dosolíme a opepříme. Jako vhodný doplněk podáváme salát z rukoly a sladkých cherry rajčátek. Můžeme také doplnit upečenými česnekovými bramborami v alobalové misce přímo v grilu a plátky pečeného baklažánu a cukety.

Foto: Weber
26. 8. 2011
 


Diskuze: příspěvků