Gastro

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám se výborně hodí.

Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 18 minut

Na těsto:
• 250 g změklého másla nebo margarínu
• 200 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 vejce
• 300 g hladké mouky
• ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 50 g sekaných mandlí

Na náplň:
• 1 kg hrušek
• 300 ml bílého vína
• 100 g cukru
• 1 zarovnaná KL skořice
• 1 balíček čirého Dort-želé Dr.Oetker
• 200 ml studené vody
• 1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker

Na ozdobení:
• 250 ml smetany ke šlehání
• špetka skořice
• 2 zarovnané PL moučkového cukru
• 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
• 1 zarovnaná PL kakaa

Ještě potřebujeme:
• plech (30 x 40 cm)
• papír na pečení
• alobal
• sítko

Příprava:

1. Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a vejce do pěny. Vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sekanými mandlemi. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 18 minut

2. Horký plát vyklopíme na papír posypaný moučkovým cukrem, papír na pečení ze spodu rolády potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme. Ještě teplý korpus po šířce rozřízneme na dvě poloviny.

3. Na přípravu náplně oloupeme hrušky, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme na malé kousky. Víno, cukr, skořici a dort–želé dobře promícháme, necháme svařit a přidáme hrušky. Za občasného promíchání uvedeme do varu (doba varu: asi 2 minuty). Vodu s pudingovým práškem dobře promícháme a zašleháme do horkých hrušek. Za stálého míchání necháme přejít varem a sejmeme z plotny. Kolem korpusu umístíme rámeček z třikrát přeloženého alobalu. Náplň rovnoměrně naneseme na korpus, zakryjeme druhým plátem a opatrně přitlačíme. Na 3 hodiny uložíme do chladničky.

4. Na ozdobení ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni se skořicí, cukrem a smeta-fixem dotuha a vychladlý korpus rovnoměrně potřeme. Z papíru na pečení si vystřihneme šablonu ve tvaru hrušky, položíme na povrch moučníku a lehce poprášíme kakaem. Šablonu opatrně odstraníme. Řezy nakrájíme na libovolně velké kousky a až do podávání uložíme do chladničky.

Foto: Dr. Oetker
6. 2. 2015


Diskuze: příspěvků