Gastro

Jahody s Bílým balzamikovým krémem Kalamáta s pomerančem a citrónem

Sbírání kytiček

Blíží se sezóna jahod. Připravte si je trochu netradičně. Tento recept vypadá i slavnostně, tak můžete překvapit známé.

Ingredience na 2 porce:

  • 200 g jahod
  • 150 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce Fíkového balzamikového krému Kalamáta
  • 4 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta s pomerančem a citronem
  • 150ml smetany na šlehání
  • špetku citronové kůry
  • moučkový cukr na posypání jahod

 

Jahody rozpůlíme, posypeme práškovým cukrem, pokapeme Balzamikovým krémem Kalamata s pomeranči a citronem a dáme na 30min do lednice.

Do smetany na šlehání přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a ušleháme. Do ušlehané smetany přidáme polévkovou lžíci Fíkového balzamikového krému Kalamata a ještě několik vteřin šleháme. Zvlášť ušleháme řecký jogurt a spojíme s ušlehanou smetanou. Jogurtovo-smetanový krém dáme na talíř a navrch poklademe vychlazené jahody, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme Fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta.

Foto: Kavala
16. 5. 2014
 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků