Blíží se sezóna jahod. Připravte si je trochu netradičně. Tento recept vypadá i slavnostně, tak můžete překvapit známé.
Ingredience na 2 porce:
- 200 g jahod
- 150 g bílého jogurtu řeckého typu
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce Fíkového balzamikového krému Kalamáta
- 4 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta s pomerančem a citronem
- 150ml smetany na šlehání
- špetku citronové kůry
- moučkový cukr na posypání jahod
Jahody rozpůlíme, posypeme práškovým cukrem, pokapeme Balzamikovým krémem Kalamata s pomeranči a citronem a dáme na 30min do lednice.
Do smetany na šlehání přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a ušleháme. Do ušlehané smetany přidáme polévkovou lžíci Fíkového balzamikového krému Kalamata a ještě několik vteřin šleháme. Zvlášť ušleháme řecký jogurt a spojíme s ušlehanou smetanou. Jogurtovo-smetanový krém dáme na talíř a navrch poklademe vychlazené jahody, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme Fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta.
Foto: Kavala
16. 5. 2014