Gastro

Kachna na černém pivu se zázvorem

Co upéci v neděli kachnu na černém pivu se zázvorem?

Ingredience na 4 porce:
1 kachna
7 plátků toustového chleba
1 střední cibule
4 lžíce oleje
1 dl piva Kozel Premium
2 žloutky
120 g kachních jater
sůl, pepř, špetka zázvoru a kmín
zelená petrželka
5 dl piva Kozel Černý

Postup:
Kachnu očistíme, omyjeme a uvnitř lehce osolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do světle zlaté barvy. Toustový chléb nakrájíme na kostky, dáme je do mísy a zvlhčíme Kozlem Premium. Přidáme očištěná pokrájená játra, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, žloutky, špetku zázvoru, osolíme a opepříme. Promícháme a naplníme kachnu.

Otvor uzavřeme malými špízy a provázkem. Kachnu po povrchu osolíme a okořeníme kmínem. Naplněnou kachnu dáme do pekáče a podlijeme Kozlem Černým. Pečeme při teplotě 170°C do měkka. Během pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou.
Pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáček se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vody a krátce provaříme a scedíme. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou, nebo bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.

Foto: Velkopopovický kozel
18. 3. 2011


Diskuze: příspěvků