Upečte si letní koláč.
Doba přípravy: asi 45 minut
Na těsto:
• 6 vajec
• 180 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
• 150 ml oleje
• 200 g hladké mouky
• 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• špetka soli
Na náplň:
• 1000 g kefíru
• 150 g moučkového cukru
• nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
• šťáva z 1 citrónu
• 250 ml smetany ke šlehání
• 2 balíčky Želatinového ztužovače Dr.Oetker
• 200 ml vlažné vody
• 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky
Na obložení:
• 200 g ovoce podle vlastního výběru
Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)
Příprava:
1. Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka ručně zamícháme.
2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného plechu (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 20 minut
3. Na náplň smícháme kefír, moučkový cukr a citrónovou kůru a šťávu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Želatinové ztužovače připravíme s vodou podle návodu na obale. Ručně vmícháme kefír, šlehačku, ovoce a dobře zamícháme.
4. Náplň rozetřeme na vychladlý piškot, uhladíme a obložíme ovocem. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
Foto: Dr. Oetker
25. 7. 2014