Gastro

Lívance ze zakysané smetany

Lívance ze zakysané smetany

Suroviny pro 4 osoby:

  • Zakysaná smetana česnek s bylinkami
  • Zakysaná smetana rajče s bazalkou
  • hladká mouka (65 g)
  • 1 vejce
  • mléko (0,1 l)
  • kypřící prášek do pečiva (1/2 sáčku)
 
Příprava:
Zakysanou smetanu s česnekem a bylinkami smícháme s hladkou moukou, jedním vejcem, mlékem a kypřícím práškem do pečiva. Z vytvořené směsi tvoříme lívance a smažíme v rozpáleném oleji v lívanečníku. Lívance osušíme a po přelití Zakysanou smetanou s rajčaty a bazalkou podáváme jako přílohu k masu nebo se zeleninovým ragú jako bezmasé jídlo.
 
Čas přípravy: 30 minut
 
Foto: archiv Mlékárna Kunín
8. 2. 2013


Diskuze: příspěvků