Lívance ze zakysané smetany
Suroviny pro 4 osoby:
- Zakysaná smetana česnek s bylinkami
- Zakysaná smetana rajče s bazalkou
- hladká mouka (65 g)
- 1 vejce
- mléko (0,1 l)
- kypřící prášek do pečiva (1/2 sáčku)
Příprava:
Zakysanou smetanu s česnekem a bylinkami smícháme s hladkou moukou, jedním vejcem, mlékem a kypřícím práškem do pečiva. Z vytvořené směsi tvoříme lívance a smažíme v rozpáleném oleji v lívanečníku. Lívance osušíme a po přelití Zakysanou smetanou s rajčaty a bazalkou podáváme jako přílohu k masu nebo se zeleninovým ragú jako bezmasé jídlo.
Čas přípravy: 30 minut
Foto: archiv Mlékárna Kunín
8. 2. 2013
8. 2. 2013