Gastro

Marinovaný losos na salátovém lůžku

Ingredience:

  • 4 filety z lososa bez kůže
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 2 lžičky olivového oleje Carbonell Classic
  • (červené víčko)
  • míchaný salát
  • 1 červená cibule nakrájená na kolečka
  • ½ salátové okurky nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata nakrájená na měsíčky
  • 2 natvrdo uvařená vejce, nakrájená na měsíčky

Na dresink:

  • čerstvý kopr
  • 2 lžičky vinného octu Carbonell
  • 4 lžičky olivového oleje Carbonell Extra Virgin (zelené víčko)
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Lososové filety nakrájejte na větší kousky, které 15 minut marinujte ve směsi olivového oleje, sojové omáčky, soli a pepře.
  2. Na rozpálenou pánev vložte marinované kousky lososa.
  3. Krátce opečte, aby ryba nebyla vysušená.
  4. Nyní si připravte salát: zeleninu smíchejte s dresinkem z olivového oleje, vinného octa a kopru.
  5. Salát promíchejte s dresinkem, položte na něj kousky lososa, vejce a podávejte.
     

Foto: Carbonell
24. 2. 2012


Diskuze: příspěvků