Gastro

Opečený chřest s italským Speckem a sýrem Tre Corti

Sbírání kytiček

Chřest je považován už od dob starověkého Řecka a Říma za účinné afrodiziakum, mající pozitivní vliv na mužskou potenci i plodnost – ostatně jeho falický tvar je příznačný!

Kolik času strávíte v kuchyni: 15 minut příprava + 15 minut vaření

Ingredience

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 100 g sýru Tre Corti nebo Gran Moravia
  • 100 g italského specku nakrájeného na tenké plátky
  • extra panenský olivový olej na vytření pekáčku

Jak na to

Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý.

Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu.

Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu omotejte italským speckem. Rozložte vedle sebe do pekáčku. Na chřest nastrouhejte sýr Tre Corti (lze použít také Gran Moravia) a nakonec zakápněte olivovým olejem.

Pečte v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra. Podávejte s bagetkou.

Připravila: Katka

Zdroj informací: La formaggeria
Zdroj fotografií: La formaggeria
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků