Přemýšlíte, jaké chuťovky připravíte na Silvestra? Vyzkoušejte pěnovou pochoutku z lososa.
Ingredience:
1 ks Aljašský losos ve vlastní šťávě King Oscar
1 citrón (budeme potřebovat šťávu)
2 ks avokáda
15 ml smetany
1 vaječný bílek
olivový olej extra virgine
sůl, pepř
chléb
rukola
Vyjměte lososa z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na malé kousky. Současně rozkrojte avokádo a jeho dužinu si připravte do mističky. Smetanu našlehejte a dejte ji ihned do lednice. Poté vložte do mixéru nakrájeného lososa, dužinu z avokáda, vaječný bílek a šťávu z citrónu a na jednu minutu. Následně smíchejte s našlehanou smetanou a špetkou soli. Vytvořená směs po chvilce dosáhne světlé barvy a trošku slehne. Ideální je ponechat směs na 20 minut v chladničce.
Dochutit můžete pepřem a extra panenským olivovým olejem. Servírujte na plátcích křupavého nebo rozpečeného chleba či bagety s kouskem rukoly.
Foto: King Oskar
28. 12. 2012