Gastro

Recept na barevnou bramboračku od Petra Havlíčka

Sbírání kytiček

Venku není zrovna nejpřívětivější počasí a tak vám na víkend přinášíme recept na něco teplého. V obchodech je velký výběr čerstvé zeleniny, tak proč si neuvařit bramboračku.

Nutriční hodnoty jedna porce

Energie 130 kcal
Bíkoviny 5 g
Tuky 3 g
Sacharidy 20 g
Cholesterol 0 mg
Vláknina 7 g
Sodík 77 mg

Ingredience:

  • 1 cibule
  • mletá červené paprika
  • 300 g brambor
  • 200 g květáku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kus celeru
  • 4 lžíce zeleného hrášku
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžičky oleje
  • sůl
  • libeček a snítka petrželky

Postup:

 

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli, květák, mrkev, petržel a celer nadrobno. Dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme doměkka. Přidáme koření a ovesné vločky a necháme prohřát. Polévka by měla mít hustou konzistenci, takže by se měla voda vyvařit minimálně na polovinu. Těsně před odstavením přidáme olej a snítku libečku, který polévku správně dochutí.

Tip: Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Polévku také můžete obměnit přidáním hub.
 

Recept je z knihy Jídlo jako životní styl, vydala Mladá Fronta.

Chcete-li poradit přímo od autora a odborníka na výživu, podívejte se na jeho strány www.petr-havlicek.com.

 
Foto: Mladá Fronta
27. 6. 2014

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků