Gastro

Rychlá roláda

Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 15 minut

Na těsto:
• 1 balení Lívanečků Dr.Oetker
• 2 vejce
• 1 větší nastrouhané jablko
• 200 ml vlažné vody

Na náplň:
• 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
• 150 ml studeného mléka
• 3 zarovnané PL pikantního džemu

Na ozdobení:
• 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)
• papír na pečení

Příprava:
1. Na přípravu těsta v míse smícháme směs na přípravu lívanečků, vejce, nastrouhané jablko a vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Plech vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 180°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3 – 4 (předehřátá)

Doba pečení: asi 15 minut

2. Po upečení roládu i s papírem zatočíme a necháme vychladnout.
3. Na náplň vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Roládu rozvineme, odstraníme papír na pečení. Plát potřeme džemem, ušlehanou šlehačkou a zarolujeme.
4. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a roládu rovnoměrně polijeme a necháme zatuhnout. Roládu uložíme až do podávání do chladničky.

Foto: Dr. Oetker
29. 5. 2015


Diskuze: příspěvků