Dnes Vám přinášíme recept na sváteční salát s grilovaným tuňákem a olivami.
Na přípravu 4 porcí:
400 g steaku z tuňáka
400 g sherry rajčátek
400 g vařených, oloupaných brambor
4 vejce uvařené natvrdo
½ ks salátu frissé
1 ks ledového salátu
200 g španělských černých oliv
100 g vařených zelených fazolků (možno použít sterilované)
olivový olej
sůl a pepř podle potřeby
listy bazalky na ozdobu
Na zálivku:
20 ml octu z bílého vína
10g hořčice
70 ml olivového oleje
sůl a pepř
špetku cukru
Postup přípravy:
- Porce ryby osolíme mořskou solí, opepříme drceným pepřem, potřeme olivovým olejem a grilujeme po obou stranách (medium, teplota jádra 63°C). Grilované maso nakrájíme na menší kousky.
- Brambory nakrájíme na plátky, osolíme mořskou solí a po obou stranách opečeme na olivovém oleji do zlaté barvy
- Listy salátu omyjeme a pečlivě osušíme. Do mísy dáme brambory, listy salátu, fazolky, španělské olivy, rajčata a lehce promícháme. Nandáme na talíř, obložíme grilovaným tuňákem, nakrájeným vejcem a listy bazalky.
- Nakonec přidáme zálivku – smícháme ocet, hořčici a postupně vešleháme olej. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Foto: Olivy ze Španělska
12. 11. 2010