Gastro

Sladký motýlí dort

Sbírání kytiček

Přemýšlíte, jaký dort upéci na dětskou oslavu? Zkuste náš recept na motýlí dort.

Obtížnost: střední
16 porcí
Doba přípravy:asi 40 minut
Doba pečení: asi 20 minut

Na těsto:
• 4 vejce
• 150 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 100 g hladké mouky
• 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker
• 20 g kakaa

Na ovocnou náplň:
• 500 g kiwi
• 150 ml vody
• 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 50 g cukru

Na smetanovou náplň:
• 100 g hořké čokolády
• 250 ml smetany ke šlehání
• 400 g bílého jogurtu
• 50 g moučkového cukru
• 1balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
• 100 ml vlažné vody

Na ozdobení:
• 1balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker
• 1 kiwi

Ještě potřebujeme:
• dortovou formu (Ø 26 cm)
• papír na pečení

Příprava:

  • Na přípravu těsta vyšleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Promícháme mouku s kypřicím práškem, škrobem, kakaem a prosejeme. Krátce ručně vmícháme do pěny. Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.


Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 20 minut

  • Upečený korpus necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
  • Na přípravu ovocné náplně kiwi oloupeme a nakrájíme na kostičky. Společně se 100 ml vody přivedeme k varu. Promícháme pudingový prášek s cukrem a zbývající vodou, přimícháme k vařícímu ovoci a necháme přejít varem.
  • Na přípravu smetanové náplně nasekáme čokoládu na malé kousky. Smetanu ke šlehání vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme k jogurtu. Přidáme šlehačku, nasekanou čokoládu a zlehka ručně zamícháme.
  • Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Na spodní díl naneseme ovocnou náplň a vytvarujeme do kupole tak, aby zůstal 1 cm volný okraj. Na náplň přitlačíme prostřední díl korpusu, lehce přitiskneme a potřeme polovinou smetanové náplně. Položíme poslední díl korpusu a potřeme zbývající smetanovou náplní. Dort vložíme do chladničky a necháme nejméně 2 hodiny ztuhnout.
  • Na ozdobení použijeme tubičky a podle obrázku společně s kiwi ozdobíme.

 

Foto: Dr. Oetker
17. 5. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků