Připravte si lehkou a zdravou špenátovou polévku.
Ingredience:
250g listového špenátu Chef menu
1 l zeleninového vývaru
180 ml smetany
2 žloutky z vajec
Sůl a pepř podle chuti
4 lžíce zakysané smetany
Pesto:
100 ml olivového oleje
50g čerstvých bazalkových listů
100 g nastrouhaného sýra Grana Padano Billa
50 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
Sůl
Příprava:
Do vařícího zeleninového vývaru vložte očištěný špenát. Uvařte doměkka. Horkou polévku rozmixujte ponorným mixérem a zahustěte žloutky rozmíchanými ve smetaně. Na pesto utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte ponorným mixérem všechny uvedené ingredience. Po rozdělení do talířů či hlubokých misek ozdobte každou porci lžící zakysané smetany s pestem.
Foto: Biilla
20. 2. 2014