Gastro

Švestkové pralinky s červeným vínem

Počet kusů: asi 30
Doba přípravy: 40 minut
Trvanlivost: asi 5 dnů

Přísady:

• 100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů)
• 75 ml červeného vína
• 150 g Marcipánu Dr.Oetker
• 50 g prosátého moučkového cukru

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Příprava:

  1. Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu a necháme macerovat.
  2. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vznikla kompaktní hmota. Na pracovní ploše lehce vysypané moučkovým cukrem vyválíme čtverec 30 x 30 cm a nakrájíme na 30 obdélníčků 5 x 6 cm. Vždy jednu půlku švestky položíme doprostřed obdélníčku z marcipánu a švestku zabalíme do marcipánu tak, aby vznikl váleček.
  3. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Švestky zabalené v marcipánu pomocí vidličky, ponoříme do čokolády a necháme odkapat na koláčové mřížce (čokoládu eventuálně ještě jednou zahřejeme). Necháme zatuhnout. Po zatuhnutí vytvoříme ze zbylé polevy, kterou rozehřejeme, příční proužky. Až do doby podávání uložíme pralinky do chladu.

Tip: Na ozdobení pralinek můžeme zkombinovat také tmavou a světlou čokoládovou polevu.
 

Foto: Dr. Oetker
19. 10. 2012


Diskuze: příspěvků