Gastro

Švestkovo-jablečný džem

Připravte si netradiční švestkovo – jablečný džem.

Doba přípravy: asi 25 minut

Přísady:

• 500 g jablek
• šťáva z ½ citrónu
• 500 g švestek
• 1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
• 2 kousky celé skořice
• 3 PL rumu

Příprava:

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a pokapeme šťávou z citrónu. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi 200 g ovoce nakrájíme na malé kousky. Zbytek ovoce rozmixujeme nebo rozemeleme.
  2. Rozmixovanou směs dáme do většího hrnce, přidáme Extra želírovací cukr a promícháme. Přidáme celou skořici a rum. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
  3. Uvařený džem zbavený pěny ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s klasickými víčky neotáčíme). Pokud nechceme mít ve skleničce džemu celou skořici, vyjmeme ji před plněním.
     

Foto: Dr. Oetker
27. 7. 2012


Diskuze: příspěvků