Máte rádi těstovinové saláty? Dnes pro vás máme recept od Petra Havlíčka a Petry Lamschové na těstovinový salát s bylinkami a rikotou.
Nutriční hodnoty:
Energie 298 kcal
Bíkoviny 13 g
Tuky 6,5 g
Sacharidy 45 g
Cholesterol 12,5 mg
Vláknina 5 g
Sodík 56 mg
Ingredience:
- 300 g rigatoni (krátkých dutých rýhovaných těstovin)
- 2 cukety ( 1 zelená a 1 žlutá – dle chuti)
- 1 lilek
- 150 g malých rajčátek
- 100 g ricoty (30 % tuku v sušině)
- svazeček oregana, tymiánu a bazalky
- několik jarních cibulek
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Těstoviny uvaříme al dente. Na půlky nakrájená rajčata vložíme do misky, přidáme lžičku oleje a nasekané bylinky a necháme v chladu marinovat.
Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na lžíci oleje, přidáme cuketu a lilek, osolíme a lehce orestujeme, aby zelenina mírně změkla. Necháme vychladnout. Promícháme s těstovinami, nakrájeným masem a marinovanými rajčátky. Podáváme zakápnuté balzamikovým octem a ozdobené lžičkou ricoty.
Tip: Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Recept je z knihy Jídlo jako životní styl, vydala Mladá Fronta.
Chcete-li poradit přímo od autora a odborníka na výživu, podívejte se na jeho strány www.petr-havlicek.com.
Foto: Mladá Fronta
13. 6. 2014