Gastro

Toskánská nadívaná rajčátka

Máte rádi rajčata? Připravte si pikantní toskánská rajčátka.

• 250 ml Ďábelské omáčky Spak
• 8 větších rajčat
• 300 g mletého masa
• 1 větší cibule, olej, sůl, 3 stroužky česneku
• 2 barevné papriky
• 1 lžička oregana, špetka drceného pepře
• 1 lžička tymiánu, hrst nasekané petrželky
• 150 g pikantní klobásy
• trocha horké vody na podlití
• hrst petrželky, bylinky a nať. cibulka na zdobení

Rajčata omyjeme, zbavíme vršku a vydlabeme. Připravíme si náplň z mletého masa – na oleji zpěníme cibuli s drceným česnekem, přidáme mleté maso a restujeme asi 5 minut, pak přidáme dužinu z rajčat, nakrájené papriky a klobásu, osolíme, okořeníme a zamícháme. Nakonec vše zalijeme Ďábelskou omáčkou a dusíme s občasným zamícháním asi 15 minut. Odstavíme a necháme chvilku vychladnout. Připravíme si zapékací misku, rajčatům seřízneme spodní část, aby lépe stála, plníme je směsí, poklademe vršky a urovnáme na dno misky. Zbylou směs můžeme trochu zředit horkou vodou a přidat na dno misky. Zapékáme na 200°C asi 10-15 minut. Vynikající a sytý hlavní chod podáváme teplý s chlebem nebo rýží.

Foto: Archiv
10. 8. 2012
 


Diskuze: příspěvků