Gastro

Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem

Už jste jedli tresčí játra?

Ingredience:


2 ks tresčích jater King Oscar
2 ks červené cibule
40 g másla
2 ks větší brambory
5 lžic balsamikového octa
2 lžíce cukru
dýňový olej
sůl

 

Tresčí játra vyjměte z konzervy, nechte okapat z oleje a nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Poté vložte dvě větší brambory do studené osolené vody a začněte je vařit. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a velmi pozvolna duste, dokud nezměkne. K cibuli pak přidejte balsamikový ocet a cukr a po pěti minutách odstavte z plotny.

Uvařené brambory nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Zároveň dejte ale pozor, aby se nerozpadly. Poté je přendejte na pánev a na dýňovém oleji opečte dozlatova. Brambory je také možné vložit na 15 minut do trouby. Nakonec je nechte okapat a servírujte s dušenou cibulí a játry z tresky.

Foto: King Oskar
7. 12. 2012
 


Diskuze: příspěvků