Gastro

Tymiánové koláčky

Sbírání kytiček

Máte chuť upéci něco zajímavého? Vyzkoušejte tymiánové koláčky. Jsou poměrně jednoduché a krásně vypadají. Třeba vymyslíte nějakou novou zajímavou náplň.

Na přípravu 10 koláčků:

  • 12 plátků toustového chleba
  • španělské olivy
  • 100 ml 33% smetany
  • 4 ks žloutků
  • 80 g piniových oříšků
  • 1 žloutek na potření
  • sůl, pepř a tymián podle potřeby

Na náplň:

  • mozzarellu
  • rajčátka
  • nakládanou zeleninu
  • uzeninu (náš tip: Anglická slanina značky Kostelecké uzeniny)

Postup přípravy:

1. Do mísy dáme toustový chléb, smetanu, žloutek, sůl, pepř a lístky tymiánu. Ze surovin zpracujeme vláčné, nikoliv tekuté těsto.

2. Plech vyložíme pečící fólií, z těsta vyrobíme malé koláčky a klademe je na plech. Potřeme rozšlehanými žloutky a posypeme piniovými oříšky. Pečeme při teplotě 180°C do lehce zlaté barvy.

3. Na upečené koláčky klademe kousky mozzarelli, malá rajčátka, španělské olivy, kousky uzeniny či bazalku. Fantasii se meze nekladou.

Foto: Španělské olivy
13. 9. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků