Čerstvé, dozlatova propečené, křupavé, s typickým vzorem. Sladké, ale i slané.
Pokud si pořídíte vaflovač, snadno jejich kouzlu podlehnete. Už cítíte, jak se jejich neodolatelná vůně line nedělním ránem?
Ingredience:
• 300 g hladké špaldové mouky
• 50 g cukru
• 1 kypřící prášek do pečiva
• 50 g rozpuštěného másla
• 2 vejce z volného chovu
• 500 ml mléka / vody
Na ozdobu:
• jahody
• vanilkovou zmrzlinu
• čokoládová srdíčka
Postup
Mouku, cukr a kypřící prášek rozmíchejte ve velké míse. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a postupně přilévejte mléko. Vymíchejte si krásně hladké těsto – pro lepší konzistenci těsta použijte šlehač.
Hotové těsto nechte odpočinout a mezitím si rozehřejte sendvičovač s plotýnkami na vafle. Jakmile zhasne zelené světýlko, můžete pomocí naběračky těsto nalít na plotýnky. Zavřete sendvičovač a nechte v něm vafle péct 20 minut.
Hotové vafle podávejte ještě teplé. Skvělé jsou i s marmeládou a jogurtem.
Zdroj a foto: Foto: MORA a Live with Anny