Gastro

Vánoční cukroví Srdce od Valmezu

Chcete letos na Vánoce vyzkoušet nějaký nový druh cukroví. Máme pro vás recept na srdce od Valmezu, do kterého se přidává i bílý jogurt z Valašska. Pokud máte rádi hezky vláčné cukroví, vyzkoušejte.

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 80g moučkového cukru
  • 5g prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • špetka dřeně z vanilkového lusku
  • 3 lžíce Bílého jogurtu z Valašska
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Na ozdobení: dle chuti – čokoládová poleva, oříšky, mandle či cukrové zdobení

Připravte si plechy vyložené pečícím papírem a předehřejte troubu. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a přidejte mírně povolené máslo. Jogurt smíchejte s vanilkou a citrónovou šťávou. Vypracujte těsto, v případě potřeby můžete přidat trochu mouky nebo jogurtu.

Rozválejte na tenčí placku a vykrajujte srdíčka, která pokládejte na plech. Pečte je krátce, jen co se srdíčka zpevní a vyběhnou. Po vychladnutí dozdobte dle chuti a fantazie dětí.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Mlékárna Valašské Meziříčí
Zdroj fotografií: Mlékárna Valašské Meziříč

Diskuze: příspěvků