Chcete letos na Vánoce vyzkoušet nějaký nový druh cukroví. Máme pro vás recept na srdce od Valmezu, do kterého se přidává i bílý jogurt z Valašska. Pokud máte rádi hezky vláčné cukroví, vyzkoušejte.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 80g moučkového cukru
- 5g prášku do pečiva
- 100 g másla
- špetka dřeně z vanilkového lusku
- 3 lžíce Bílého jogurtu z Valašska
- 2 lžičky citrónové šťávy
Na ozdobení: dle chuti – čokoládová poleva, oříšky, mandle či cukrové zdobení
Připravte si plechy vyložené pečícím papírem a předehřejte troubu. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a přidejte mírně povolené máslo. Jogurt smíchejte s vanilkou a citrónovou šťávou. Vypracujte těsto, v případě potřeby můžete přidat trochu mouky nebo jogurtu.
Rozválejte na tenčí placku a vykrajujte srdíčka, která pokládejte na plech. Pečte je krátce, jen co se srdíčka zpevní a vyběhnou. Po vychladnutí dozdobte dle chuti a fantazie dětí.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Mlékárna Valašské Meziříčí
Zdroj fotografií: Mlékárna Valašské Meziříč