Gastro

Vařená vejce plněná tartarem z oliv

Ingredience na 4 porce
• 4 vajíčka
• 6 zelených španělských oliv
• 6 černých španělských oliv
• 1 krajíc bílého chleba
• Panenský olivový olej
• Sůl a pepř
• Sherry ocet
• Pažitka

Postup
Vejce vaříme 4 minuty v osolené vodě s několika kapkami octa. Nasekané olivy smícháme se 2 lžícemi oleje a černým pepřem. Chleba nakrájíme na malé kostičky a smažíme do zlatova. Poté ho vysušíme kuchyňskými ubrousky a pokapeme trochou octa.

Servírování:
Uvařená vejce dáme do pohárků na vajíčka. Odřízneme vrchní část uvařeného vejce a dochutíme jej solí a pepřem. Vajíčka naplníme osmaženým chlebem a olivovým tartarem.
Posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Foto: Španělské olivy
7. 10. 2011


Diskuze: příspěvků