Gastro

Velikonoční recepty 3

Upečte si velikonoční vajíčka.

Už jste si upekli jmenovky a pochutnali si na slaném koláči? Dnes vás naučíme perníková vajíčka.

Počet kusů: asi 16
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 40 minut

Na těsto:
• 1 balení Perníku Dr.Oetker
• 400 ml vody
• 120 ml oleje (12 polévkových lžic)
• 4 zarovnané PL švestkových povidel nebo pikantního džemu (např. rybízového)
• 3 PL rumu

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
• 150 g Marcipánu Dr.Oetker
• 1 balení Tubičky na zdobení Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:
1. Připravme si směs na perník s vodou a olejem. Vše důkladně promícháme ručně dohladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3

Doba pečení: asi 40 minut

2. Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla nebo džem, rum a ručně dobře prohněteme dohladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.
3. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.

Foto: Dr.Oetker
8. 4. 2012


Diskuze: příspěvků